Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardak süt
- 1 su bardak şeker
- 2 yemek kaşığı çekilmiş badem
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım bardak su
Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü tencereye alın, badem tozu, hindistan cevizini ve şekeri ekleyip çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte daima karıştırarak kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başlayana süte, yarım bardak suyla nişastayı karıştırdıktan sonra kaynayan süte yavaş ekleyip karıştırmaya devam ederek ocaktan alıyoruz.
- Kaplara döküp ılımasın bekliyoruz sonra dileğe nazaran antep fıstığı, hindistan cevizi yahut tarçınla süsleyerek buzdolabına 2-3 saat dinlendikten sonra servis hazır.Afiyet olsun.