Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keşkulu Fukara Tarifi Resimli

Keşkulu Fukara Tarifi Resimli
0
60

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Keşkulu Fukara Tarifi




Resimli Keşkulu Fukara Tarifi


Malzemeler

8 su bardağı sut,
1,5 su bardağı tozşeker,
1 su bardağı ic badem,
1,5 kahve fincanı pirinc unu,
1 bardak su,
1 cay kaşığı tuz
Ustunu suslemek icin:
1 kahve fincanı ic badem,
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı,
2 kahve fincanı hindistancevizi

imageskeskulufukaratarifiresimli5ad3fd710853a

Yapılışı

Tencereye 1 su bardağı dolusu ic badem, 1 bardak suyla birlikte konur ve tencere ateşe oturtulur Su kaynamaya başlayınca tencere ateşten indirilir Sıcak su suzulerek dokulur, kalan ic bademlerin kabukları ayıklanır ve makineden 2 defa gecirilerek kıyılır
Sonra bu kıyılmış bademler azar azar havana konur ve macun durumuna gelinceye kadar iyice dovulerek ezilir Macun durumuna getirilmiş bademler buyukce bir kaseye konur Uzerine 1 su bardağı sıcak sut dokulur İyice ovularak bademle sut birbirine karıştırılır
Sonra bu karışım tel suzgecten gecirilir ve bir kenara bırakılır Kalan 7 su bardağı sute 1 cay kaşığı tuz katılır ve sut kaynatılır Sut kaynarken bir başka kaseye 1,5 kahve fincanı pirinc unu konur Bunun uzerine 1 bardak su ince ince akıtılırken karışım hızlı hızlı karıştırılarak pirinc unu suya yedirilir Sonra bu karışım yine azar azar akıtılarak hızlı hızlı karıştırılmakta olan kaynar sute dokulerek yedirilir
Pirinc unlu sut, tahta kaşıkla tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılarak 10 dakika kadar kaynatılır Sonra buna bir kenara bırakılmış olan sutlu bademle 1,5 su bardağı tozşeker katılır ve karışım duğun corbası kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir Karışım istenen kıvama gelince tencere ateşten indirilir Keşkul kucuk kaselere veya uzunca bir servis tabağına boşaltılır ve soğumaya bırakılır
Keşkul soğurken bir kaba, 1 bardak su, ic badem, tuzsuz antepfıstığı konur ve kaynatılır Su kayriayınca kap ateşten indirilir, suyu suzulup dokulur ic kabukları ayıklanan fıstık ve badem ayrı ayrı makineden gecirilerek kıyılır Keşkul soğuyunca kıyılmış olan antepfıstığı, badem ve hindistancevizi uzerine serpilir ve servis yapılır
 

Similar threads

Sultan Keşkulu Tarifi Resimli Sultan Keşkulu Tarifi Resimli Malzemeler 1 cay fincanı badem (kabuksuz) 1 cay fincanı şeker 14 cay fincanı pirinc unu 2 cay fincanı sut 1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz) imagessultankeskulutarifiresimli5ad3fc5a5463d Hazırlanışı 1 fincan sut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Resimli Sutlu Basit Tatlılar Limonlu Sutlac Malzemeler 1 litre sut yarım cay bardağı pirinc yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 kucuk poşet pirinc unu (ikisi toplam 70gr) 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş 1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Keşkülü Fakir Tarifi Resimli Keşkülü Yoksul Tarifi Malzemeler 8 su bardağı süt, 1,5 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı iç badem, 1,5 kahve fincanı pirinç unu, 1 bardak su, 1 dere kaşığı tuzlu Üstünü donatmak için: 1 kahve fincanı iç badem, 1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Resimli Osmanlı Usulu Keşkul Tarifi Osmanlı usulu keşkul malzemeleri 4 su bardağı sut 4 corba kaşığı pirinc unu 1 su bardağı tozşeker 30 gr cekilmiş badem 50 gr cekilmiş antepfıstığı 2 corba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi Suslemek icin 3 corba kaşığı file badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Keşkulu Fukara Tarifi İcin Malzemeler *1 su bardağı kavrulmamış badem ici *1 su bardağı kavrulmamış fındık ici *1 su bardağı kavrulmamış antep fıstığı ici *5 su bardağı sut *1 su bardağı toz şeker *2 yemek kaşığı buğday nişastası *1 tatlı kaşığı tereyağı Keşkulu Fukara Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt