iltasyazilim
FD Üye
Keşkülü Fukara Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 5 su bardağı şeker
*2 5 kaşık nişasta
*1 tatlı kaşığı un
*1 paket hindistan cevizi
*50 gram çekilmiş badem
Keşkülü Fukara Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü tencereye boşaltıyoruz, ardından şekeri ilave edip ocağa alıyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz Ve ardından nişastamızı kaynayan süte ekliyoruz Hemen ardından da bademi atıyoruz içine 5 dk bu şekilde kısık ateşte kaynatıyoruz Bir kasede nişasta ve unu hafif sulandırarak karıştırıyoruz Ocağımızın altını biraz daha açıyoruz ve kaynayan karışıma nişastalı karışımımızı da ekliyoruz Zaten hemen koyulaşmaya başlayacaktır Ocağın altını kapatıp kaselere servis yapıyoruz Üstünü de ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not Bademler kabukluysa suda haşlıyoruz ve kabuklarını alıyoruz
Güzel bir Osmanlı tatlısı
*1 litre süt
*1 5 su bardağı şeker
*2 5 kaşık nişasta
*1 tatlı kaşığı un
*1 paket hindistan cevizi
*50 gram çekilmiş badem
Keşkülü Fukara Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü tencereye boşaltıyoruz, ardından şekeri ilave edip ocağa alıyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz Ve ardından nişastamızı kaynayan süte ekliyoruz Hemen ardından da bademi atıyoruz içine 5 dk bu şekilde kısık ateşte kaynatıyoruz Bir kasede nişasta ve unu hafif sulandırarak karıştırıyoruz Ocağımızın altını biraz daha açıyoruz ve kaynayan karışıma nişastalı karışımımızı da ekliyoruz Zaten hemen koyulaşmaya başlayacaktır Ocağın altını kapatıp kaselere servis yapıyoruz Üstünü de ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not Bademler kabukluysa suda haşlıyoruz ve kabuklarını alıyoruz
Güzel bir Osmanlı tatlısı