Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kesme Ay Çöreği

Kesme Ay Çöreği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Kesme Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin (100 gr yaklaşık)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tutam tuz
  • Alabildiğince un (2.5 su bardağı)
İç harcı için;
  • 440 gram kakaolu kek (2 paket)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Dövülmüş badem

Kesme Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için gerekli gereçleri bir kaba alıp unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz. Unun markasına göre ölçü değişebilir bu yüzden kontrollü ek edin.
  2. Yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. İç harcı için keki elimle ufalıyoruz.
  4. Üzerine diğer materyalleri ek ederek kaşıkla yoğuruyoruz.
  5. Hamuru iki kesime bölüyoruz. Un serperek uzunlamasına olacak formda açıyoruz.
  6. Üzerine iç harcın yarısını yeniden uzunlamasına olacak formda serdim rulo biçiminde kıvırıyoruz.
  7. Kesme aparatı ile 2cm kadar dilimliyoruz.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye çörekleri diziyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp badem serpiyoruz.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kesme Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt