teknolojiuzmani
FD Üye
Kesme Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı margarin (100 gr yaklaşık)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tutam tuz
- Alabildiğince un (2.5 su bardağı)
- 440 gram kakaolu kek (2 paket)
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- Dövülmüş badem
Kesme Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli gereçleri bir kaba alıp unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz. Unun markasına göre ölçü değişebilir bu yüzden kontrollü ek edin.
- Yarım saat dinlendiriyoruz.
- İç harcı için keki elimle ufalıyoruz.
- Üzerine diğer materyalleri ek ederek kaşıkla yoğuruyoruz.
- Hamuru iki kesime bölüyoruz. Un serperek uzunlamasına olacak formda açıyoruz.
- Üzerine iç harcın yarısını yeniden uzunlamasına olacak formda serdim rulo biçiminde kıvırıyoruz.
- Kesme aparatı ile 2cm kadar dilimliyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye çörekleri diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp badem serpiyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.