Kesme Böreğim Tanımı İçin Gereçler
- 6 yufka
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Sade maden suyu (İsteğe bağlı)
- Tuz
- 1 kase lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
- Yufkamızın içine yapacağımız sostan kullanacağız
Kesme Böreğim Tanımı Yapılışı
- Yufkalarımızın bir adedini tezgaha sereceğiz içine tek tarafına sosumuzdan süreceğiz ve ikiye katlayacağız.
- İkiye katladığımız için sos öbür yaprağınada sürülmüş olacak.
- Tekrar sosumuzdan üstüne sürüyoruz sosumuzu.
- Peynirimizi uzunlamasına diziyoruz. Rulo formunda yuvarlamaya başlıyoruz.
- Pak bir bıçak yardımıyla ekmek dilimler üzere kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Üzerine sosumuzdan sürüp çörek otu susam, yada sade nasıl isterseniz o biçimde 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 40 yada 45 dakika pişiriyoruz nar üzere kızarınca çıkartıp servis yapıyoruz hepinize afiyet olsun.