Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kesme Böreğim

Kesme Böreğim
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kesme-boregim-9.jpg

Kesme Böreğim Tanımı İçin Gereçler

  • 6 yufka
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Sade maden suyu (İsteğe bağlı)
  • Tuz
İçi İçin
  • 1 kase lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
Üzeri İçin
  • Yufkamızın içine yapacağımız sostan kullanacağız

Kesme Böreğim Tanımı Yapılışı

  1. Yufkalarımızın bir adedini tezgaha sereceğiz içine tek tarafına sosumuzdan süreceğiz ve ikiye katlayacağız.
  2. İkiye katladığımız için sos öbür yaprağınada sürülmüş olacak.
  3. Tekrar sosumuzdan üstüne sürüyoruz sosumuzu.
  4. Peynirimizi uzunlamasına diziyoruz. Rulo formunda yuvarlamaya başlıyoruz.
  5. Pak bir bıçak yardımıyla ekmek dilimler üzere kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerine sosumuzdan sürüp çörek otu susam, yada sade nasıl isterseniz o biçimde 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  7. 40 yada 45 dakika pişiriyoruz nar üzere kızarınca çıkartıp servis yapıyoruz hepinize afiyet olsun.
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt