elektronikci
FD Üye
Kesme Hamur Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 tavuk budu yada 1 modül tavuğun hatta gi bir bölgesi 1 kesim göğüs eti de olur
- 7 su bardağı su
- 1 çay bardağı kesme hamur
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı tozbiber
- Karabiber
- Tuz
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 su bardağı suyu tencerede kaynatıp, eti içine atıp, biraz tuz koyalım, orta ateşte pişirelim.
- Öbür tarafta tencerede yağı eritip, salçaları bir iki tıp çevirip, kavuralım.
- Tavuğun suyunu ve didiklediğimiz etini ekleyelim, karıştıralım.
- Kaynayınca hamuru içine atalım biber ve tuzunu koyup, altını kısalım.
- Hamurlar pişince altını söndürüp, incecik kıydığımız maydanozu koyalım, çorbamız hazır.
Kesme Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı