Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- İrmik
Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarifimize birinci evvel şerbeti yapmakla başlıyoruz. Şerbetimizi ocağa koyuyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bütün gereçleri kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu tezgahın üzerine alıp 4 modüle bölüyoruz.
- Bir modülünü alıp elimizle uzatıyoruz.
- İrmiğe bulayıp iki parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Bütün hamura tıpkı süreci yaptıktan sonra tepsiye dizip 170 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz.
- 3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .