
Kesmeli Aş Çorbası (Ardahan Yöresi) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase konut üretimi erişte
- 3-4 su bardağı süt
- Tuz
- Su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
Kesmeli Aş Çorbası (Ardahan Yöresi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye erişteyi koyun suyunu çekecek kadar su ekleyin pişirin.
- Daha sonra süt ekleyin kaynatın erişteler düzgünce pişsin.
- Sos tavasına sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış soğanı koyun kavurun kokusu ve rengi hafifçe kızarınca altını kapatın çorbanın içine dökün karıştırın.
- Biraz sıcaklığı gittikten sonra tuzunu atıp çabucak karıştırın süt kesilmesin. Afiyet olsun şimdiden ????.