iltasyazilim
FD Üye
Kestane balı,kestane balı nedir,kestane balı faydaları,kestane balının faydaları,kestane balının yararları
Koyu kahve renkli, buruk birazcık acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır Ve tüm koyu renkli ballar gibi antioksidan olması nedeniyle kansere karşısında koruyucudur
Kestane ağaçlarının yoğun bulunduğu bölgelerde elde edilen bir baldır Kestane ağacının çiçeklenme zamanı Haziran ayıdır Bal arısı kestane ağacından ayrıca polen, hem nektar, ayrıca de salgı toplar Kestane balı, koyu renkli kendine has acımtırak aroması ile fazla özel bir baldır Bileşiminde yer alan dağıtılmış vitamin, mineral, organik asit ve enzimler sebebiyle sindirimi kolaydır ve tez kana karışır Bilhassa solunun yolları ve mide rahatsızlıklarında çare amaçlı kullanılmaktadır Cisim direnci ve zindelik için hasta ve yorgun kişilere ahenkli olarak tüketilmesi önerilir
Bal arısı kestaneden keza çiçek tozu keza nektar hem de salgı toplar
Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle BHemolotik streptecoc ’lara karşı etkin olduğu tespit edilmiştir
KESTANE BALI NELERE İYİ KAZANÇ
Kas ağrıları, titremesi, uyuşmasının giderilmesine,
Ağrı ve sancıların giderilmesine,
Ağız yaralarının iyileştirilmesine,
Akciğer hastalıklarının iyileştirilmesine,
Bademcik iltihabının yok edilmesine,
Bağırsak gazının, iltihabının giderilmesine,
Baş, göğüs, karın ağrılarının giderilmesine,
Baş dönmesinin giderilmesine,
Bel ağrılarının giderilmesine,
Beyin hastalıklarının iyileşmesine, felç ve sinir hastalıklarını gidermede,
Cilt bozukluğunu, lekelerini gidermeye,
Cinsel gücü artırmaya,
Damar sertliğine, damar tıkanıklığını yok etmeye,
Gözleri güçlendirmeye,
Halsizliğin giderilmesine,
Hazmı kolaylaştırmaya,
Hafızayı güçlendirmeye,
İştah açmaya,
Kabızlığın iyileştirilmesine,
Yürek çarpıntısını gidermeye,
Kanın temizlenmesine,
Kemiklerin kuvvetlenmesine,
Nezle ve grip hastalığının tedavisine,
Öksürüğün, nefes darlığının, astım hastalığının tedavisine,
Romatizma ve siyatiğin tedavisine,
Sarılık hastalığının iyileştirilmesine,
Sedef hastalığının giderilmesine *
Koyu kahve renkli, buruk birazcık acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır Ve tüm koyu renkli ballar gibi antioksidan olması nedeniyle kansere karşısında koruyucudur
Kestane ağaçlarının yoğun bulunduğu bölgelerde elde edilen bir baldır Kestane ağacının çiçeklenme zamanı Haziran ayıdır Bal arısı kestane ağacından ayrıca polen, hem nektar, ayrıca de salgı toplar Kestane balı, koyu renkli kendine has acımtırak aroması ile fazla özel bir baldır Bileşiminde yer alan dağıtılmış vitamin, mineral, organik asit ve enzimler sebebiyle sindirimi kolaydır ve tez kana karışır Bilhassa solunun yolları ve mide rahatsızlıklarında çare amaçlı kullanılmaktadır Cisim direnci ve zindelik için hasta ve yorgun kişilere ahenkli olarak tüketilmesi önerilir
Bal arısı kestaneden keza çiçek tozu keza nektar hem de salgı toplar
Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle BHemolotik streptecoc ’lara karşı etkin olduğu tespit edilmiştir
KESTANE BALI NELERE İYİ KAZANÇ
Kas ağrıları, titremesi, uyuşmasının giderilmesine,
Ağrı ve sancıların giderilmesine,
Ağız yaralarının iyileştirilmesine,
Akciğer hastalıklarının iyileştirilmesine,
Bademcik iltihabının yok edilmesine,
Bağırsak gazının, iltihabının giderilmesine,
Baş, göğüs, karın ağrılarının giderilmesine,
Baş dönmesinin giderilmesine,
Bel ağrılarının giderilmesine,
Beyin hastalıklarının iyileşmesine, felç ve sinir hastalıklarını gidermede,
Cilt bozukluğunu, lekelerini gidermeye,
Cinsel gücü artırmaya,
Damar sertliğine, damar tıkanıklığını yok etmeye,
Gözleri güçlendirmeye,
Halsizliğin giderilmesine,
Hazmı kolaylaştırmaya,
Hafızayı güçlendirmeye,
İştah açmaya,
Kabızlığın iyileştirilmesine,
Yürek çarpıntısını gidermeye,
Kanın temizlenmesine,
Kemiklerin kuvvetlenmesine,
Nezle ve grip hastalığının tedavisine,
Öksürüğün, nefes darlığının, astım hastalığının tedavisine,
Romatizma ve siyatiğin tedavisine,
Sarılık hastalığının iyileştirilmesine,
Sedef hastalığının giderilmesine *