iltasyazilim
FD Üye
Kestane Pilavlı Hindi
Malzemeler:
1 adet hindi
2 kaşık tereyağ
2 kaşık salça
tuz, karabiber
Pilavı için:
2 bardak pirinç
250gr kestane
2 kaşık yağ
4 bardak su
Tuz
Yapılışı:
1) Hindi iyice temizlenirÜzerine karabiber, salça ve yağ karıştırılıp iyice sürülür Fırın tepsisine konularak 67 saat kadar hafif ısıda kızartılır
2) Kızaran hindi servis tabağına alınır etrafına pilav konulur pilavın üstünede kestaneler konularak servis yapılır
Kestaneli pilavın yapılışı:
1) Kestaneler dağıtılmadan haşlanır
2) Kabukları soyulup ikiye kesilir
3) 2 bardak pirinç,4 bardak su ve iki kaşık yağ ile pilav hazırlanır
4) Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneler pilavın üstüne dökülerek beraberce demlendirilir
Malzemeler:
1 adet hindi
2 kaşık tereyağ
2 kaşık salça
tuz, karabiber
Pilavı için:
2 bardak pirinç
250gr kestane
2 kaşık yağ
4 bardak su
Tuz
Yapılışı:
1) Hindi iyice temizlenirÜzerine karabiber, salça ve yağ karıştırılıp iyice sürülür Fırın tepsisine konularak 67 saat kadar hafif ısıda kızartılır
2) Kızaran hindi servis tabağına alınır etrafına pilav konulur pilavın üstünede kestaneler konularak servis yapılır
Kestaneli pilavın yapılışı:
1) Kestaneler dağıtılmadan haşlanır
2) Kabukları soyulup ikiye kesilir
3) 2 bardak pirinç,4 bardak su ve iki kaşık yağ ile pilav hazırlanır
4) Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneler pilavın üstüne dökülerek beraberce demlendirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.