Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kestaneli-ic-pilav.jpg

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1,75 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gram haşlanmış kestane
  • 1 paket kuş üzümü
  • 100 gram kabukları soyulmuş çiğ badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zerdeçal
  • Az toz şeker
  • Kuru nane

Kestaneli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kestanemizi haşlayıp kabuklarını soyup, kenara alıyoruz. Çiğ bademlerin kabuklarını soymak için bir kaseye alıp, üzerine kaynar su döküp, kabukları yumuşayıncaya kadar bekletip, kabuklarını soyup kenara alıyoruz.
  2. Pirinçleri iyice yıkayıp kaynar tuzlu suda 2 saat bekletiyoruz. Hazırlıklar tamamlanınca tencereye küp doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak, kabuğu soyulmuş bademi ve zeytinyağını alıp kavuruyoruz.
  3. Pirinçleri süzüp tencereye ekliyoruz, üzerine kuş üzümü, tuz, nane haricindeki baharatları, limon suyunu, toz şekeri ekleyip kavuruyoruz.
  4. 1,75 su bardağı kaynar su ekleyip kaynağında altını kısıp tereyağını ekliyoruz ve kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Pişince üstüne kuru nane serpiyoruz ve kestaneleri ekliyoruz. 10 dakika dinlendirip, karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kestaneli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt