kestaneli pilav nasıl yapılır
Nefis bir pilav tarifiKestanenin eşsiz lezzeti ile
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuc
12 cay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuclar konulur Havuclar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirincler eklenirBir sure pirincler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir Daha sonra demlenmeye bırakılır
Not;Havuc yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza
Nefis bir pilav tarifiKestanenin eşsiz lezzeti ile
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuc
12 cay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuclar konulur Havuclar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirincler eklenirBir sure pirincler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir Daha sonra demlenmeye bırakılır
Not;Havuc yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza