iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Pilav nasıl yapılır
Kestaneli Pilav Tarifi
Kestaneli Pilav Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
12 çay bardağı sıvıyağ
Tuzlu
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Kestaneli Pilav Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Azıcık kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenirBir vakit pirinçler ile kavrulduktan sonradan sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana değin harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir sonra demlenmeye bırakılır *
Kestaneli Pilav Tarifi
Kestaneli Pilav Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
12 çay bardağı sıvıyağ
Tuzlu
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Kestaneli Pilav Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Azıcık kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenirBir vakit pirinçler ile kavrulduktan sonradan sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana değin harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir sonra demlenmeye bırakılır *