
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 15-20 adet kestane
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 küçük kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- Tuz
- Karabiber
- 1 küp şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 3-4 dal dereotu
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç, tuz kattığımız ılık suda yarım saat bekletilir.
- Kestaneler, bombeli kısımlarından tabana değmeyecek şekilde kesilir, tavada veya ızgarada arkalı önlü pişirilir; soyulur.
- Tencereye aldığımız zeytinyağı ve tereyağında dolmalık fıstık kavrulur, rengi kızarmadan küçük küçük doğranan kuru soğan eklenir; soğan kızarana kadar kavurmaya devam edilir.
- Ardından yıkadığımız pirinç, tuz, şeker ve karabiber ilave edilir, 4-5 dakika daha kavrulur.
- Üzerine kestaneler tek kat olacak şekilde dizilir. 1,5 su bardağı sıcak ekledikten sonra kaynayınca altı kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen pilavın üzerine kağıt havlu serilir, birkaç dakika bekledikten sonra kıydığımız dereotu serpilir ve servis edilir.
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı