Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kestaneli-pirinc-pilavi.jpg

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler


(su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 15-20 adet kestane
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küp şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3-4 dal dereotu

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinç, tuz kattığımız ılık suda yarım saat bekletilir.
  2. Kestaneler, bombeli kısımlarından tabana değmeyecek şekilde kesilir, tavada veya ızgarada arkalı önlü pişirilir; soyulur.
  3. Tencereye aldığımız zeytinyağı ve tereyağında dolmalık fıstık kavrulur, rengi kızarmadan küçük küçük doğranan kuru soğan eklenir; soğan kızarana kadar kavurmaya devam edilir.
  4. Ardından yıkadığımız pirinç, tuz, şeker ve karabiber ilave edilir, 4-5 dakika daha kavrulur.
  5. Üzerine kestaneler tek kat olacak şekilde dizilir. 1,5 su bardağı sıcak ekledikten sonra kaynayınca altı kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu serilir, birkaç dakika bekledikten sonra kıydığımız dereotu serpilir ve servis edilir.
Afiyet olsun.

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt