Kestaneli Pralin Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar kabukları soyulmuş kestane
- Bal
- Yarım paket vanilya şekeri
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
Kestaneli Pralin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce fırında pişirdiğimiz kestaneleri kabuklarını soyuyoruz, uygun bir tencerede az bi suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Yumuşayan kestaneleri bi kaba aktarıyoruz.
- Hafif ılıdıktan sonra ağız tadımıza göre balını ve yarım paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Kıvamı yumuşak oyun hamuruna benzeyecektir .
- İstediğimiz tatlılığa geldiği zaman top top yapıp yagili kağıda yerleştirip buzdolabına atıyoruz.
- O sırada çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve hafif ılınmasını bekliyoruz.
- Toplarımızı dolaptan çıkartıp ılımış çikolataya bulayıp yağlı kağıda yerleştirip tekrar dolaba atıyoruz.
- Çikolata donduğu zaman afiyetle yiyoruz.( ben akşamdan kalan kestaneleri değerlendirmek için yaptım ve toplamda 24 tane pralin çıktı, tabi ne kadar büyük yaptığınıza bağlı ).
Kestaneli Pralin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı