Kestaneli Pralin Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar kabukları soyulmuş kestane
- Bal
- Yarım paket vanilya şekeri
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
Kestaneli Pralin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce fırında pişirdiğimiz kestaneleri kabuklarını soyuyoruz, uygun bir tencerede az bi suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Yumuşayan kestaneleri bi kaba aktarıyoruz.
- Hafif ılıdıktan sonra ağız tadımıza göre balını ve yarım paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Kıvamı yumuşak oyun hamuruna benzeyecektir
.
- İstediğimiz tatlılığa geldiği zaman top top yapıp yagili kağıda yerleştirip buzdolabına atıyoruz.
- O sırada çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve hafif ılınmasını bekliyoruz.
- Toplarımızı dolaptan çıkartıp ılımış çikolataya bulayıp yağlı kağıda yerleştirip tekrar dolaba atıyoruz.
- Çikolata donduğu zaman afiyetle yiyoruz.( ben akşamdan kalan kestaneleri değerlendirmek için yaptım ve toplamda 24 tane pralin çıktı, tabi ne kadar büyük yaptığınıza bağlı ).
Kestaneli Pralin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.