Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ketçap

Ketçap
0
24

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
k-e-t-c-a-p.jpg

Ketçap Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates (Bahçe domatesi)
  • 4 büyük kuru soğan (Mor soğan)
  • 2-3 kırmızı biber (Acı veya tatlı olması size bağlı)
  • Kırmızı biberi olmayanlar 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyebilirsiniz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane defne yaprağı
  • 1 küçük çubuk tarçın
  • 2 tane karanfil
  • 7-8 tane karabiber (1 çay kaşığı toz karabiber)

Ketçap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye az bir yağ alın yarımay doğradığınız mor soğanları ve sarımsakları karamelize edip. Domatesleri ve biberleri ekleyin.
  2. Tülbentin içine baharatları koyup bağlayın. Tencereye salın.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Yaklaşık 2 saat iyice ezilene ve suyu azalana kadar kaynatın. Baharatların olduğu bezi çıkarın ve karışımı blendırdan yada rondodan geçirin (Rondo daha kolay oluyor. Blendır uğraştırıyor) süzekten geçirin ve posasını atın.
  4. Tekrar ocağa koyun. İçine tuz, şeker, sirke ve yağı ekleyin. İsterseniz acı biber ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 45 dk daha kaynatın ve ocaktan alın. 2 gün havadan bir yerde bekletin. Güneş varsa güneşe koyun salça gibi. İki gün sonunda kıvamı oturacaktır.
  5. İkinci kaynatma da hala sulu kaldıysa 3 kg domatese maksimum 2 yemek kaşığı silme nişasta ekleyip kıvamı koyulaştırabilirsiniz. Çünkü bahçe domatesi sulu formda olduğu için cinsine göre su oranı değişebilir.
  6. Kavanozlara ve sıkma şişesine aktarıp buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Ketçap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt