bilgisayarci
FD Üye
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) İçin Gereçler
Hamuru için ;
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine )
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 7,5-8 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve şekeri alalım karıştırıp üzerini kapatıp 5 dk mayalanması için bekleyelim.
- 5 dk beklettiğimiz maya karışımına yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim.
- Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Bezelere ayırıp (ben büyük sevdiğim için 4 beze yaptım lakin 6 bezede yapılabilir ) üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim.
- Bezelerimizi bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
- İç harcı için tüm iç materyallerimizi alıp unun rengi hafif değişine kadar kavuralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Bezeleri yufka boyutunda açalım ,ara katlar için hazırladığımız sıvı ve tereyağ karışımından dökelim.
- Akabinde tam ortasına kavrulmuş undan elde ettiğimiz iç harcımızı koyalım ve yanlardan sağdan soldan katlayalım ( zarf biçiminde ) ve yanlarını içine kıvırıp üstünü batırıp yuvarlak bir kete elde edelim.
- Öteki bezelerimizi tıpkı biçimde yaptıktan sonra 2 yumurta sarısının içine çeyrek sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
- Evvelden 200 derecede ısıttığımız fırında tepsimize yağlı kağıt koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Fotoğraflı Yapılışı