Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete Tarifi (Bayburt Yöresine Ait)

Kete Tarifi (Bayburt Yöresine Ait)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kete-tarifi-bayburt-yoresine-ait.jpg

Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) İçin Gereçler


Hamuru için ;
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine )
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 7,5-8 su bardağı un
İç harcı için ;
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Orta katlar için ;
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve şekeri alalım karıştırıp üzerini kapatıp 5 dk mayalanması için bekleyelim.
  2. 5 dk beklettiğimiz maya karışımına yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Bezelere ayırıp (ben büyük sevdiğim için 4 beze yaptım lakin 6 bezede yapılabilir ) üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim.
  5. Bezelerimizi bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
  6. İç harcı için tüm iç materyallerimizi alıp unun rengi hafif değişine kadar kavuralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
  7. Bezeleri yufka boyutunda açalım ,ara katlar için hazırladığımız sıvı ve tereyağ karışımından dökelim.
  8. Akabinde tam ortasına kavrulmuş undan elde ettiğimiz iç harcımızı koyalım ve yanlardan sağdan soldan katlayalım ( zarf biçiminde ) ve yanlarını içine kıvırıp üstünü batırıp yuvarlak bir kete elde edelim.
  9. Öteki bezelerimizi tıpkı biçimde yaptıktan sonra 2 yumurta sarısının içine çeyrek sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
  10. Evvelden 200 derecede ısıttığımız fırında tepsimize yağlı kağıt koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ????.

Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Galacoş (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yeşil mercimek1 tane lavaş yahut pide1 yemek kaşığı tereyağı Soğanlı yağı için; 3 tane kuru soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için; 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 çay kaşığı tuz Galacoş (Bayburt Yöresine Ait) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık süt ( suyla da yapılabilir)1 paket instant maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerAlabildiği kadar un ( ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur) İç harcı için; 1 su bardağı tahin3 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta (Sarı üzeri için beyazı içine)Yarım su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su7 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şekerAldığı kadar un İç harcı için 200 gram tereyağı veya margarin1.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tel Tel Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay bardağı ılık suYarım paket kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke2 su bardağı ılık süt6,5 su bardağı un İçine sürmek için 1 paket margarin yada tereyağı1 su bardağı sıvı yağ Tel Tel Kete Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Sade Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 buçuk tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya yahut 1 tatlı kaşığı kuru maya250ml sıvı krema yahut kaymak2 adet yumurta beyazı içine (sarısı üstüne) Ara katlar için; 250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt