Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete

Kete
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kete.jpg

Kete Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiğine un
Sosu için;
  • 2 paket sanayağ ve bir kaşık tahin eritilir

Kete Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ,sıvı yağ, şeker ,tuz eritilir.
  2. Maya eklenir ve yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamur 2 yumruk büyüklüğünde bezeler haline getirilir ve açılır.
  4. Açılan hamurlar 3 kat halinde ortalarına sos eklenerek dizilir .
  5. En üstene de sos sürüldükten sonra katlanır.
  6. Daha sonra 5 parmak büyüklüğünde kesilir, tekrar açılır.
  7. Açıldıktan sonra köşelerinden ortaya yanlışsız birleştirilir ve biçimi verilir.
  8. Üzerine yumurta çatalla da biçim verilebilir .
  9. 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt