Kete Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt bardak ölçüsü (200ml)
- 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı çeyrek su bardağı
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Tuz 1 tatlı kasığından biraz az tuzunu siz ayarlayın damak zevkinize nazaran
- 150 gram tereyağı erimiş
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı ikisi karıştırılacak
- 2 yumurta sarısı içine
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karışımı
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı şeker ve mayamızı döküyoruz, 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Sirkeyi, tuzu ve unu denetimli olarak ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve üzerini örterek 1 saat mayalandırıyoruz. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Tavaya tereyağımızı koyuyoruz eritiyoruz zeytinyağımızı döküyoruz, kızdırıyoruz unumuzu ek ediyoruz un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz çok fazla kavrulmayacak 10 dakika kadar ocağın altını kapatıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıyoruz sekiz beze yapıp içi unlu tepsiye dizip, üzerini kapatıyoruz.
- Yerimizi hafif unlayıp, birinci bezemizi pasta tabağından biraz daha büyük olacak biçimde oklavayla açıyoruz, ortasına kaşıkla yağ gezdirip fırça ile her yerine sürüyoruz kavurduğumuz undan serpiştiriyoruz.
- Rulo sarıp, gül hali veriyoruz. Başka bezeleride birebir halde hazırlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz, fazla kabarmamaları için elimizle üzerlerine nazikçe bastırarak düzleştiriyor üzerine yumurta sarısı sürerek.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kesinlikle deneyin çok hoş bir lezzet tanım erzurumlu bir arkadaşıma ilişkin ben yarım ölçü yaptım. Tanımı arttırarak bir ölçü yapabilirsiniz.