Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Nasıl Yapılır
Resimli Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Tarifi
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Yapılışı
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Resimli Tarif
imagesketentohumlukurumeyvelibiskuvitarifiresimli5ad44dd2bb8ed
Malzemeler
Bir bucuk su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sut
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve
(ben yarım su
bardağı kadar elma pestili ve 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi kullandım)
Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı ceviz veya yer fıstığı veya fındık
(ince ya da arzu ederseniz biraz irice cekilmiş)
1 corba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 cay kaşığı karbonat
Yapılışı
Oncelikle yumurtayı iyice cırpın İcine sut, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin Eğer pestil yapımını denediyseniz, pestili de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu biskuvilerde Ben evde kuru meyve olmadığı icin, yerine elma pestilini kullandım Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarcını ekleyin En son, portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin Tum bu karışımla yumuşak bir hamur elde etmiş oluyorsunuz Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile acın İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin ya da direkt yağlı kağıt serili tepsiye yayın (arzu ederseniz uzerine 1 corba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz) Kare ya da baklava şeklinde dilimleyin Onceden ısıtılmış fırının orta derecesinde (170 derece) 30 dakika pişirin Bu sure, kullandığınız fırına gore farklılık gosterebilir dikkatli olun! Bu tarifteki stevia katkısı, orijinal tarifteki bir su bardağı kuru meyve miktarını yarıya indirerek kullanmama imkan sağladı
Not :
1: Onceden fırını ısıtmayı ve eğer tarifte yumurta, tereyağı gibi malzemeler varsa, bir saat onceden buzdolabından cıkarmayı unutmayın!
2: Kurabiye ve biskuvi hamurunda hangi tarifi uygularsanız uygulayın, mutlaka yarım saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir
Resimli Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Tarifi
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Yapılışı
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Resimli Tarif
imagesketentohumlukurumeyvelibiskuvitarifiresimli5ad44dd2bb8ed
Malzemeler
Bir bucuk su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sut
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve
(ben yarım su
bardağı kadar elma pestili ve 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi kullandım)
Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı ceviz veya yer fıstığı veya fındık
(ince ya da arzu ederseniz biraz irice cekilmiş)
1 corba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 cay kaşığı karbonat
Yapılışı
Oncelikle yumurtayı iyice cırpın İcine sut, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin Eğer pestil yapımını denediyseniz, pestili de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu biskuvilerde Ben evde kuru meyve olmadığı icin, yerine elma pestilini kullandım Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarcını ekleyin En son, portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin Tum bu karışımla yumuşak bir hamur elde etmiş oluyorsunuz Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile acın İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin ya da direkt yağlı kağıt serili tepsiye yayın (arzu ederseniz uzerine 1 corba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz) Kare ya da baklava şeklinde dilimleyin Onceden ısıtılmış fırının orta derecesinde (170 derece) 30 dakika pişirin Bu sure, kullandığınız fırına gore farklılık gosterebilir dikkatli olun! Bu tarifteki stevia katkısı, orijinal tarifteki bir su bardağı kuru meyve miktarını yarıya indirerek kullanmama imkan sağladı
Not :
1: Onceden fırını ısıtmayı ve eğer tarifte yumurta, tereyağı gibi malzemeler varsa, bir saat onceden buzdolabından cıkarmayı unutmayın!
2: Kurabiye ve biskuvi hamurunda hangi tarifi uygularsanız uygulayın, mutlaka yarım saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir