Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Tarifi Resimli

Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Tarifi Resimli
0
52

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Nasıl Yapılır
Resimli Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Tarifi
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Yapılışı
Keten Tohumlu Kuru Meyveli Biskuvi Resimli Tarif

imagesketentohumlukurumeyvelibiskuvitarifiresimli5ad44dd2bb8ed


Malzemeler

Bir bucuk su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sut
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve
(ben yarım su
bardağı kadar elma pestili ve 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi kullandım)
Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı ceviz veya yer fıstığı veya fındık
(ince ya da arzu ederseniz biraz irice cekilmiş)
1 corba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 cay kaşığı karbonat

Yapılışı

Oncelikle yumurtayı iyice cırpın İcine sut, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin Eğer pestil yapımını denediyseniz, pestili de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu biskuvilerde Ben evde kuru meyve olmadığı icin, yerine elma pestilini kullandım Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarcını ekleyin En son, portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin Tum bu karışımla yumuşak bir hamur elde etmiş oluyorsunuz Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile acın İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin ya da direkt yağlı kağıt serili tepsiye yayın (arzu ederseniz uzerine 1 corba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz) Kare ya da baklava şeklinde dilimleyin Onceden ısıtılmış fırının orta derecesinde (170 derece) 30 dakika pişirin Bu sure, kullandığınız fırına gore farklılık gosterebilir dikkatli olun! Bu tarifteki stevia katkısı, orijinal tarifteki bir su bardağı kuru meyve miktarını yarıya indirerek kullanmama imkan sağladı

Not :

1: Onceden fırını ısıtmayı ve eğer tarifte yumurta, tereyağı gibi malzemeler varsa, bir saat onceden buzdolabından cıkarmayı unutmayın!

2: Kurabiye ve biskuvi hamurunda hangi tarifi uygularsanız uygulayın, mutlaka yarım saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt