Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram dana kıyma
- 2 tane büyük uzunluk patates
- 1 tane soğan
- Bir küçük demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına rendelediğimiz ve suyunu çok âlâ sıktığımız soğan ve patatesi ekleyelim. Rende yaparken en ince ve küçük olan kısmını kullanalım.
- Kıymamızı ince doğradığımız maydanozu, yumurtayı, galeta ununu, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. 5 dakika kadar yoğuralım.
- Elimizle fotoğraftaki üzere şekillendirelim.
- Tavaya bol yağımızı koyalım.
- Uygunca ısınınca köfteleri kızartalım. Deneyenlere afiyet olsun .