Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kıyma
- 3 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağından bir parmak az galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 ölçü sıvı yağ
Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar. Derin bir kabın içine kıymamızı koyuyoruz ben soğanı maydanozu ince ince kıydım lakin patatesi öbür bir kapta rendeleyip harca o biçimde ekledim yoksa harcımız sulu kalabilir.
- Daha sonra bütün materyallerimizi koyup güzelce yoğuruyoruz daha sonra hal verme evresine geçiyoruz (Şekli istediğiniz biçimde verebilirsiniz) ben bu ölçülerle iddiası 25 tane köfte çıkardım.
- Köftelerimiz hazır fakat ben kestirimi bir saat dolapta dinlendirdim artık kızartma kademesine geçelim.
- Kızartma tenceresine bir ölçü sıvı yağ koyalım yağ ısınınca köftelerimizi kızartmaya geçiyoruz.
- Burada bir detay vermek istiyorum yağ büsbütün ısındığında küçük ocağa alalım ve altını kısalım ağır ağır kızarsınki içinin bütün malzelemeleri pişmiş olsun. Köftelerimiz hazır yanına patates kızartması ile olağanüstü oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.