Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs Köftesi
0
18

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram kuzu kıyma
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağından bir parmak az galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 ölçü sıvı yağ

Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar. Derin bir kabın içine kıymamızı koyuyoruz ben soğanı maydanozu ince ince kıydım lakin patatesi öbür bir kapta rendeleyip harca o biçimde ekledim yoksa harcımız sulu kalabilir.
  2. Daha sonra bütün materyallerimizi koyup güzelce yoğuruyoruz daha sonra hal verme evresine geçiyoruz (Şekli istediğiniz biçimde verebilirsiniz) ben bu ölçülerle iddiası 25 tane köfte çıkardım.
  3. Köftelerimiz hazır fakat ben kestirimi bir saat dolapta dinlendirdim artık kızartma kademesine geçelim.
  4. Kızartma tenceresine bir ölçü sıvı yağ koyalım yağ ısınınca köftelerimizi kızartmaya geçiyoruz.
  5. Burada bir detay vermek istiyorum yağ büsbütün ısındığında küçük ocağa alalım ve altını kısalım ağır ağır kızarsınki içinin bütün malzelemeleri pişmiş olsun. Köftelerimiz hazır yanına patates kızartması ile olağanüstü oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kıbrıs Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 3-4 adet orta uzunluk patates (Rendelenmiş)Yarım kilo kıyma (400gr da olabilir) (püf nokta yağsız kıyma olması gerekiyor)Çeyrek ekmek (Robotum bozuk olduğu için ıslatarak kullandım ıslatıp suyunu sıkıyorsunuz yeterlice parçalanıyor)1 adet orta uzunluk soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma2 adet orta uzunluk patates1 adet kuru soğan2 diş sarımsak2 dilim ekmek yahut 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu1 adet yumurtaTuzKarabiberKimyonKırmızı toz biber Kızartmak için; Sıvı yağ Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Gereçler 3-4 orta uzunluk patates250 gram kıyma1 adet soğan1 adet yumurta2-3 dilim kadar ekmek içiYeteri kadar maydanozTuz, karabiber, kimyonKızartmak için bol yağ Kıbrıs Köftesi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak patatesleri rendenin en ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Gereçler 400 gram kıyma3 adet patates1 adet yumurta4 çorba kaşığı galeta unu1 adet soğan4 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) demet maydanoz1 tatlı kaşığı kuru nane Kızarmak için; Bir ölçü sıvı yağ Kıbrıs Köftesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Enfes Kıbrıs Köftesi (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 250 gram kıyma4 orta uzunluk patates1 soğan1 yumurta1 su bardağı ekmek kırıntısı yada galeta unu1 tutam Maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kişniş1 çay kaşığı karabiber Kızartmak İçin Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt