teknolojiuzmani
FD Üye
Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 yahut 300 gram kıyma
- 3 yada 4 tane ortaboy patates rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyu sıkılmış olacak
- 1 tane küçük doğranmış kuru soğan ( isteyen rendeleyip suyunu sıkabilir)
- 1 demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi, kıyma, soğan, maydanozu ve başka gereçleri karıştırma kabına alarak güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz harçtan köfteler yaparak kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran köfteleri istediğiniz formda servis yapabilirsiniz.