teknolojiuzmani
FD Üye
Kıbrıs Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 5 6 kasık siyah haşhaş
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litreden bir su bardağı eksik süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem santi
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Kek pişene kadar soğusun.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.
- Kare borcama karışımı dökelim ve 160 derece fırında 30 dk pişirelim.
- Muhallebi için krem santi hariç bütün malzemeleri karıştıralım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilim.
- Koyulaşınca altını kapatalım krem şantiyi ekleyip soğumaya bırakalım.
- Pişip ilk sıcaklığı giden kekimize şerbeti dökelim, soğuyunca muhallebiyi üzerine dökelim.
- En son hindistan cevizini de üstüne döküp dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.