Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım tencereye sütü ve şekeri döküp, kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca altını kısalım kısık ateşte 10-15 dk kaynatalım, sonra altını kapatalım.
- Üzerine vanilyayıda ekleyip, soğumaya bırakın kek için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Üzerine başka materyalleri de ekleyip, yağladığımı pişirme kabına dökelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 25 dk dikkatli biçimde pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkaralım ve çabucak üzerine şerbeti dökelim her yerine eşit olacak biçimde soğumaya bırakın.
- Kreması için kremşanti hariç bütün materyalleri tencereye koyup muhallebi kıvamı alana kadar pişir altını kapat.
- Üzerine toz kremşantiyi de ekle güzelce mikserle çırp, soğuyan kekin üzerine dök üzerine de çokça hindistan cevizi serp, 2-3 saat buzdolabında dinlemeye bırak.
- Dinlendikten sonra kes, servis yap, üzerini istediğin halde süsleyebilirsiniz.