Kıbrıs Tatlısı (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemeleri;
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 20 gram hindistan cevizi
- Yarım su bardağı fıstık
Kıbrıs Tatlısı (Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şeker ve yumurta yı iyice mikserle çırpıyoruz.
- Galeta unu ,ceviz, fındık ,sıvı yağ ve diğer kek malzemelerini ilave edip karıştırın.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika pişiriyoruz.
- Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
- Kreması için tencereye 1 lt sütü ,nişastayı ilave edip çırparak pişiriyoruz.
- Kıvam alınca vanilya ekliyoruz.
- Ilıyınca kremşantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kekimiz biraz ılıyınca kürdanla delikler açıp şerbeti döküyoruz.
- Soğuyan kremayı ilave edip üzerine hindistan cevizi ve fıstıkla süslüyoruz.
Kıbrıs Tatlısı (Enfes Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı