Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yumurta ve şekeri köpürene kadar yeterlice çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı galeta unu çekilmiş ceviz ve hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım.
- En son kabartma tozunu ekleyerek yağlamış olduğumuz borcama dökerek fırına verelim.
- Başka yandan kreması için bir tencereye krem şanti hariç öbür materyalleri alarak karıştıralım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Yoğunlaştıran sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan kekimizin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve biraz dinlendirelim.
- Soğuyan kremaya bir paket krem şantiyi toz halinde ekleyerek mikser yardımıyla düzgünce çırpalım.
- Dinlenmiş olan tatlımızın üzerine dökelim.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.