Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galata unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarın su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini yapalım soğusun. Şeker ve su karıştırıp ocağa alın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 12 dk kaynatıp kapatın.
- Vanilya yı ekleyip karıştırın, soğusun.
- Şekerle yumurtayı çırpın.
- Sonra başka gereçleri karıştırıp çırpın.
- Yağladığınız borcama dökün.
- 170 derece fırında 30 35 dk kadar kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 1 2 dakika sonra soğuk şerbet dökün.
- Vanilya ve kremşanti hariç başka gereçleri karıştırıp pişirin. Kıvama yoğunlaşınca vanilya döküp karıştırın kapatın.
- Ortada karıştırın krema kabuk bağlamasın.
- Ilıyınca kremşantiyi döküp çırpın.
- Soğuyan tatlının üzerine kremayı döküp yayın.
- Üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz üzere süsleyin.