Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbet hazırlanır.
- Bir tencereye su ve şeker alınır kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır .
- 15 dakika kaynatılır vanilya eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Keki için yumurta ve şeker beş dakika çırpılır başka materyaller eklenir ve karıştırılır.
- Yağlanmış borcama koyulur.
- 160 derece de 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür soğumaya bırakılır.
- Kreması için krem şanti hariç öteki materyaller bir tencereye alınır karıştırarak pişirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra krem şanti eklenir blenderla 5 dakika çırpılır.
- Kekin üzerine dökülür.
- Üzeri istenildiği üzere süslenir.
- Buz dolabında en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.