Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Keki için malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kremanın yapılışı: Süt,nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Muhallebi kıvamı alıp kaynadıktan sonra altını kapatın.
  3. İlk sıcağı çıkıp hafif ılıkken toz krem şanti ve vanilini ekleyip çırpın.
  4. Şerbeti hazırlayın ve malzemeleri karıştırın ve kaynatın  soğutun.
  5. Ardından keki için yumurta ve şekeri çırpın (en az 5 dakika).
  6. Yumurta iyice kabardıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip son bir çırpın ve yağladığınız dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar (fırına göre değişir mutlaka kürdan testi yapın) pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sıcak keke soğuk şerbeti dökün.
  9. Üzerine hazırladığınız ve soğumuş olan kremayı da yayıp hindistan cevizi serpin ve dolaba kaldırın.
Not:bir gece dolapta beklerse tadı daha güzel oluyor. Ama vaktiniz yoksa en az 3 saat dolapta kalsın ve sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun ????.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,877Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt