Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremanın yapılışı: Süt,nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvamı alıp kaynadıktan sonra altını kapatın.
- İlk sıcağı çıkıp hafif ılıkken toz krem şanti ve vanilini ekleyip çırpın.
- Şerbeti hazırlayın ve malzemeleri karıştırın ve kaynatın soğutun.
- Ardından keki için yumurta ve şekeri çırpın (en az 5 dakika).
- Yumurta iyice kabardıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip son bir çırpın ve yağladığınız dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar (fırına göre değişir mutlaka kürdan testi yapın) pişirin.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sıcak keke soğuk şerbeti dökün.
- Üzerine hazırladığınız ve soğumuş olan kremayı da yayıp hindistan cevizi serpin ve dolaba kaldırın.
Afiyet olsun ????.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı