Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye suyu ve şekeri alın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın.
- 15 dakika sonra ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
- Kıbrıs tatlısının keki için yumurtalarla şekeri birbirine karışıncaya kadar çırpın.
- Akabinde öteki materyalleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.
- Evvelden 160 dereceye ayarlanmış fırınınıza kekinizi koyun. 30 dakika pişirin.
- Keki çıkardıktan çabucak sonra hazırladığınız şerbeti döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
- Bir yandan süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ek edip mikserle 5 dakika boyunca çırpın.
- Soğuyan şerbetli kekin üzerine hazırladığını kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin.
- Çokça hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun.
- 2-3 saat soğuyup katışalınca servis edebilirsiniz.