Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
19

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tencereye suyu ve şekeri alın.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısın.
  3. 15 dakika sonra ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  4. Kıbrıs tatlısının keki için yumurtalarla şekeri birbirine karışıncaya kadar çırpın.
  5. Akabinde öteki materyalleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.
  6. Evvelden 160 dereceye ayarlanmış fırınınıza kekinizi koyun. 30 dakika pişirin.
  7. Keki çıkardıktan çabucak sonra hazırladığınız şerbeti döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
  8. Bir yandan süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  9. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ek edip mikserle 5 dakika boyunca çırpın.
  10. Soğuyan şerbetli kekin üzerine hazırladığını kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin.
  11. Çokça hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun.
  12. 2-3 saat soğuyup katışalınca servis edebilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt