Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynasın. Altını kapattıktan sonra vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri çırparak beyaz köpük haline getirelim. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye (Ben büyük yuvarlak borcam kullandım) dökün. 170-180 derece fırında, 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
- Kreması için; kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
- Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
- Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun…