Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi (50 gram)
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1 ,5 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk şerbeti yapıyoruz şerbetini ılık dökmek için önceden su ve şekeri tencere ya da cezveye ekleyin bir iki karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Kek için yumurtayı ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın beyaz ve köpük olana kadar, bu kekinizin güzel kabarmasını sağlar.
- Ardından sıvı yağı ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Sonrada diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Fırını 170 derecede ısıtıp borcam tepsiyi yağlayalım hazırladığımız hamuru tepsiye dökelim hamur sert gelebilir bu gözünüzü korkutmasın spatula ya da elinizle düzeltecekseniz eğer çok hafif bir şekilde ıslatın.
- Keki fırında 20-25 dakika kadar ayarlayın.
- Kek fırında pişerken muhallebiye geçelim ben önce ayrı bir kapta sütü şekeri nişasta ve unu mikserle çırpıyorum topak topak olmaması için sonra tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım göz göz olan muhallebiye vanilya ve bir çay kaşığı margarin ekleyelim.
- Muhallebiyi tekrar önceden çırptığımız kaba dökelim.
- Üzerine streç çekelim ve soğumaya bırakın. Bu yöntemde çabuk soğumasını sağlar.
- Keki fırından çıkarın 10 dakika kadar bekletin ilk sıcaklığını versin diye sonradan ılıyan şerbeti kekin her tarafına yavaş bir şekilde dökelim. Şerbetli keki yarım saat kadar dinlendirmeye bırakın.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla iyice çırpın.
- Dinlenen kekin üzerine hazırladığımız muhallebi karışımını güzelce dökelim.
- Servis için hindistan cevizi ve nar kullandım size de afiyet olsun .