
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Yaklaşık yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un ( tepeleme olmayacak )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynatalım, kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra yumurta ve şekeri bir kabın içine alıp mikser yardımı ile çırpalım.
- Kalan malzemeleri ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
- Tart kalıbımızı iyice yağlayıp karışımı kalıba dökelim, 170° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim. ( fırınların pişirme süresi farklılık gösterebilir çatalla kontrol ediniz).
- Daha sonra kremayı hazırlayalım. Margarini bir tencereye alalım ve eridikten sonra unu ekleyip kavuralım.
- Sonrasında krem şanti hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile 5 dk çırpalım.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti dökelim ( şerbeti kalıptan çıkarmadan döküyoruz ) soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp kremayı üzerine dökelim ve her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi ile süsleyelim.Afiyet olsun
.