Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım soğuk dökeceğiz.
  2. Bir tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya başlayınca altını kılalım 10 dakika kadar daha kaynatalım. Vanilyayı ekleyip altını kapatalım soğusun.
  3. Keki için yumurta ve şekeri uygunca çırpalım başka gereçleri de ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlanmış kalıba dökelim ve 160 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökelim soğumaya bırakalım.
  6. Kreması için şanti hariç öteki materyalleri muhallebi üzere pişirelim.
  7. Daha sonra krem şantiyi ekleyip blenderla çırpalım.
  8. Kekimizin üzerine düzgünce yayalım.
  9. Üzerine çokça hindistan cevizi serpelim.
  10. 2 -3 saat buzdolabında dinlendirelim. Servis edelim afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt