
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Çeyrek su bardağı şeker
- 1 paket sade krem şanti
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Hindistan cevizi
- Arzu edilen süslemeler
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti kaynatalım.Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Sonra kek hamurunu hazırlayalım.
- Önce şeker ve yumurtaları beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Sonra galeta ununu ekleyip çırpalım en son diğer malzemeleri koyup çok çırpmadan karıştırıp tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
- Kek pişerken kremasını hazırlayalım.
- Krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ocağa alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
- Çırpıcıyla güzelce karıştıralım ki pütür kalmasın.
- Muhallebi kıvamını alınca 2-3 dakika kaynatıp inmesine yakın vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
- Sonra krem şantiyi koyup mikserle çırpalım.
- Fırından aldığımız keke önce şerbeti döküp ıslatalım.
- Sonrada kremayı döküp dolapta dinlenmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Bir gece dinlenirse daha güzel olur.
Eğer büyük borcamda yapacaksanız kremayı 1 litre süte yarım su bardağı şeker 1 su bardağı nişasta şeklinde yaparsanız daha denk düşür.Benim kalıbım için bu krema yeterli.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı