Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
25

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Keki İçin;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin;
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun ve ocağı açın.
  2. Kaynayınca ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  3. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin,karıştırın. Soğusun.
  4. Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  5. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
  6. Yağladığınız borcama dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Altı üstü kızarana kadar pişsin.
  8. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
  9. Muhallebisi için sütü tencereye alın.
  10. Şeker,nişasta ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın.
  11. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  12. Ocağı kapatın birkaç dakika beklettikten sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  13. Kek soğuyunca üzerine muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi serpin.
  14. En az 4 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. ????????.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt