Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun ve ocağı açın.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin,karıştırın. Soğusun.
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
- Yağladığınız borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Altı üstü kızarana kadar pişsin.
- Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Muhallebisi için sütü tencereye alın.
- Şeker,nişasta ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatın birkaç dakika beklettikten sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
- Kek soğuyunca üzerine muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi serpin.
- En az 4 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun. ????????.