Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


Keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi (Ev de yoktu ben koyamadım)böyle de hoş oldu
  • 1  paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 su bardağı su
Kreması için ;
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti yapalım.Su ve şekeri  uygun bir kapta bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı.
  2. Kekimiz için,Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Ardından sıvıları ( sıvı yağ, süt ) ek edip bir tıp karıştıralım.
  4. Katıları ( galeta unu, vanilya, kabartma tozu, hindistan cevizi ) ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım. Cevizi de ekleyip bir çeşit daha karıştıralım.
  5. Tart kalıbını katı yağ ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. Kadar kekimizi pişirelim. (kontrol etmeyi unutmayın, zira kek ince olduğu için çabuk pişiyor).
  7. Kreması için ;Krem şanti hariç bütün gereçleri tencereye alalım ve karıştıralım. Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
  8. Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi ek edip mikser yardımı ile düzgünce çırpalım.
  9. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
  10. Şerbeti kalıptan çıkarmadan da dökerseniz olur, çıkarıp dökerseniz de. Ben çıkartmadan döktüm. Her yeri şerbetleniyor bu halde.
  11. Kekimiz büsbütün soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
  12. Üzerine çokça hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  13. Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.(ben meyve ile süslemeyi çok seviyorum, çilek kullandım)Yapacaklara afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 5 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1.5 su bardağı galeta unu1.5 su bardağı hindistan cevizi1.5 su bardağı ceviz1 paket kabartma tozu Kreması için; 1 litre süt1 su bardağı nişasta1 çay bardağı bardağı toz şeker1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta1 su bardağından iki parmak eksik şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı ezilmiş ceviz içi1 su bardağı galeta unu1 su bardağı hindistan cevizi (50 gram)1 kabartma tozu Muhallebi için: 4 su bardağı sütYarım su bardağı nişasta2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağı1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu Kreması için: 1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su bardağı şeker1 paket vanilya1 paket krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Tam Tutan Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu Kreması için; 1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su bardağı şeker1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu Kreması için; 2.5 su bardağı sütYarım su bardağı nişastaÇeyrek su bardağı şeker1 paket sade krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt