elektronikci
FD Üye

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (Ev de yoktu ben koyamadım)böyle de hoş oldu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket sade krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti yapalım.Su ve şekeri uygun bir kapta bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı.
- Kekimiz için,Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvıları ( sıvı yağ, süt ) ek edip bir tıp karıştıralım.
- Katıları ( galeta unu, vanilya, kabartma tozu, hindistan cevizi ) ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım. Cevizi de ekleyip bir çeşit daha karıştıralım.
- Tart kalıbını katı yağ ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. Kadar kekimizi pişirelim. (kontrol etmeyi unutmayın, zira kek ince olduğu için çabuk pişiyor).
- Kreması için ;Krem şanti hariç bütün gereçleri tencereye alalım ve karıştıralım. Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
- Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi ek edip mikser yardımı ile düzgünce çırpalım.
- Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
- Şerbeti kalıptan çıkarmadan da dökerseniz olur, çıkarıp dökerseniz de. Ben çıkartmadan döktüm. Her yeri şerbetleniyor bu halde.
- Kekimiz büsbütün soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
- Üzerine çokça hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.(ben meyve ile süslemeyi çok seviyorum, çilek kullandım)Yapacaklara afiyet olsun.