Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 24 dilim (Büyük dikdörtgen borcam için)
- 4 orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu (Ben bayat ekmekleri kurutup eliyorum)
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti toz halde
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapın, şerbet soğuk dökülecek şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynatın. Vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
- Keki için yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpın, başka gereçleri de ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye dökün. 175 derece fırında kek üzere pişiriyoruz (30-40 dakika ortası fırınınıza nazaran değişebilir)
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- Kreması için; kremşanti hariç öteki materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, ılıyınca toz kremşantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletip, servis yapın. Geceden yaparsanız tatlı daha yeterli dinlenecektir????????