Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (toz halinde )
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi tozu

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için materyalleri tencereye alıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 5-6 dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğuması için farklı bir kaba alıyoruz (oda sıcaklığında).
  3. Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  4. Diğer materyalleri tek tek ekleyip karıştırıyoruz, koyu bir kıvamı olucak, borcamı çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
  5. 170 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  6. Çıkınca şerbetimiz ılık, kekimiz dinlenip sıcağı çıkınca şerbetini veriyoruz,.
  7. Kreması için materyalleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  8. Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ılık hale gelince toz krem şantiyi ekliyoruz mikser ile karıştırıyoruz.
  9. Şerbetini çeken soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz.
  10. Dolapta dinlendiriyoruz.
  11. En az 2 saat kadar, çıkınca üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz, isteğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt