nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Soren Kierkegaard Eserleri
Kierkegaard sözleri
KIERKEGAARDIN KAYDA DEĞER ESERLERİ
YaYa Da:
Yaşamdan Bir Parça
(1843)
Nefret Edilen Şey ve Titreme
(1843)
Kaygı Kavramı
(1844)
Felsefe Parçaları
(1844)
Yaşam Yolunun Durakları
(1845)
Kierkegaard'dan Seçme Sözler
Kadının erkekten daha duyusal olduğunu, onun vücut yapısı bile gösteriyor
Çünkü daima vazgeçmiş olan kendi kendine yeter
Lahza, zamanın ve ebediyetin birbirini dokundukları bir belirsizlik
Benim için gerçek olan bir realite bulmalıyım Yaşayıp uğruna vefat etmek isteyeceğim bir hafıza
Bir kızı baştan çıkarmak bir şey yok, fakat bitmiş çıkarılmaya değen bir kız bulursan şanslısın
Felsefenin dediği doğru Yaşam geriye doğru anlaşılabilir Fakat burada bu cümleyi unutuyoruz: İleri doğru yaşanmalı!
Süpürün beni Son sözleri 11 Kasım 1855
Evlen! Pişman olacaksın Evlenme Yeniden pişman olacaksın
Fikir azaldığı oranda vesvese da azalır
Canı sıkılan herkes başkalaşım istiyor
Nedir bir şair? İç çekmelerini ve çığlıklarını güzel bir müziğe dönüştüren dudaklara sahip olan, fakat ruhunda kuytu acılar barındıran mutsuz bir insan
Neler gelecek? Gelecek ne getirecek? Bilmiyorum, hiç bir tahminim de değil Bir örümcek değişmez bir noktadan nedenlerden nedeniyle sonuçlara içten düşerken önünde defalarca boş bir mekan vardır ve hiç bir yere tutunamaz, her ne değin çırpınsa bile Ben de kendimi böylece hissediyorum; önümde her zaman abes mekan; ileri dürüst sonuçlara içten yol almamı sağlayan arkamda kalmış nedenler var Bu yaşam dehşet, dayanılacak gibi yok
Her kötülüğün başı can sıkıntısıdır
Sahiden aylaklık hiç de kötülüklerin anası değildir, bütün tersi, az kalsın kutsal bir hayattır, yeter ama can sıkıntısına kapılma
Cömertlik şu ya da bu almak yok, kendin olmaktır
Karşılaştırma eylemi mutluluğun terki ve memnuniyetsizliğin başlangıcıdır
Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir
Bir erkek hiçbir vakit bir bayan kadar acımasız olamaz
Tüm düşüncenin en yüksek çatışkısı, düşüncenin, düşünemeyeceği bir şey bulgu çabasıdır *
Kierkegaard sözleri
KIERKEGAARDIN KAYDA DEĞER ESERLERİ
YaYa Da:
Yaşamdan Bir Parça
(1843)
Nefret Edilen Şey ve Titreme
(1843)
Kaygı Kavramı
(1844)
Felsefe Parçaları
(1844)
Yaşam Yolunun Durakları
(1845)
Kierkegaard'dan Seçme Sözler
Kadının erkekten daha duyusal olduğunu, onun vücut yapısı bile gösteriyor
Çünkü daima vazgeçmiş olan kendi kendine yeter
Lahza, zamanın ve ebediyetin birbirini dokundukları bir belirsizlik
Benim için gerçek olan bir realite bulmalıyım Yaşayıp uğruna vefat etmek isteyeceğim bir hafıza
Bir kızı baştan çıkarmak bir şey yok, fakat bitmiş çıkarılmaya değen bir kız bulursan şanslısın
Felsefenin dediği doğru Yaşam geriye doğru anlaşılabilir Fakat burada bu cümleyi unutuyoruz: İleri doğru yaşanmalı!
Süpürün beni Son sözleri 11 Kasım 1855
Evlen! Pişman olacaksın Evlenme Yeniden pişman olacaksın
Fikir azaldığı oranda vesvese da azalır
Canı sıkılan herkes başkalaşım istiyor
Nedir bir şair? İç çekmelerini ve çığlıklarını güzel bir müziğe dönüştüren dudaklara sahip olan, fakat ruhunda kuytu acılar barındıran mutsuz bir insan
Neler gelecek? Gelecek ne getirecek? Bilmiyorum, hiç bir tahminim de değil Bir örümcek değişmez bir noktadan nedenlerden nedeniyle sonuçlara içten düşerken önünde defalarca boş bir mekan vardır ve hiç bir yere tutunamaz, her ne değin çırpınsa bile Ben de kendimi böylece hissediyorum; önümde her zaman abes mekan; ileri dürüst sonuçlara içten yol almamı sağlayan arkamda kalmış nedenler var Bu yaşam dehşet, dayanılacak gibi yok
Her kötülüğün başı can sıkıntısıdır
Sahiden aylaklık hiç de kötülüklerin anası değildir, bütün tersi, az kalsın kutsal bir hayattır, yeter ama can sıkıntısına kapılma
Cömertlik şu ya da bu almak yok, kendin olmaktır
Karşılaştırma eylemi mutluluğun terki ve memnuniyetsizliğin başlangıcıdır
Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir
Bir erkek hiçbir vakit bir bayan kadar acımasız olamaz
Tüm düşüncenin en yüksek çatışkısı, düşüncenin, düşünemeyeceği bir şey bulgu çabasıdır *