Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 kilo un
- 1,5 yaş maya
- Yeterince ılık su
İç harcı için;
- Önceden hazırlanmış kıkırdak
- 5 adet kuru soğan
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz (Göz kararı)
Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Ben 5 kilo una evvel iki avuç tuz attım karıştırdım düzgünce sonra kenarına mayayı eritip, ılık su ekleyerek kenarından yoğurmaya başladım.
- Hamuru düzgünce yoğurdum ve dinlenmeye bıraktım.
- Hamur dinlenirken iç harca soğan doğradım, aslında evvelden kıkırdağı hazırlamıştım hazır olduğu için yalnızca soğanını doğradım.
- Daha sonra hamuru bezelere ayırdım. Bir tarafına iç harç koyup, yufka sacında pişirdim siz teflon tavada da yapabilirsiniz. Afiyet olsun lezzetini yiyen bilir sahiden tanım edemiyorum şuan et seviyorsanız bence seversiniz.