Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir)

Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir)
0
73

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 kilo un
  • 1,5 yaş maya
  • Yeterince ılık su
Tuz

İç harcı için;
  • Önceden hazırlanmış kıkırdak
  • 5 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz (Göz kararı)

Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Ben 5 kilo una evvel iki avuç tuz attım karıştırdım düzgünce sonra kenarına mayayı eritip, ılık su ekleyerek kenarından yoğurmaya başladım.
  2. Hamuru düzgünce yoğurdum ve dinlenmeye bıraktım.
  3. Hamur dinlenirken iç harca soğan doğradım, aslında evvelden kıkırdağı hazırlamıştım hazır olduğu için yalnızca soğanını doğradım.
  4. Daha sonra hamuru bezelere ayırdım. Bir tarafına iç harç koyup, yufka sacında pişirdim siz teflon tavada da yapabilirsiniz. Afiyet olsun lezzetini yiyen bilir sahiden tanım edemiyorum şuan et seviyorsanız bence seversiniz.
Kıkırdaklı İçli Ekmeğimiz (Lezzetini Yiyen Bilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı köftelik ince bulgur2 su bardağı irmik2 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı ılık su2 adet yumurta1 buçuk 2 su bardağı un1 yemek kaşığı tatlı biber salçası1,5-2 su bardağı ılık su İç harç; 500 gram kıymaYarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)3 iri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Kolay Form Verilen İçli Köfte Orjinal Tat Teğe Bir Birebir Lezzet Tanımı İçin Materyaller İç harç için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ3 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı salçaYarım su bardağı ceviz (Bıçakla küçülterek)1 avuç maydanozKimyon(Harca tadını verir kullanmamazlık etmeyin en değerli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt