Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg sivri biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 7-8 diş sarımsak
Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağlı biber turşumuz için öncelikle biberlerimizi yıkayalım ve irice doğrayalım.Başlarını da keselim.
- Derin bir tencere içerisine sirkemizi, yağımızı ve suyumuzu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan sirkeli karışımımızın üzerine kaya tuzumuzu, doğradığımız sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim.
- Biberlerin rengi dönene kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Biberlerimiz piştikten sonra biberlerin alalım ve üzerine kalan sirkeli suyumuzu ekleyelim.
- Turşumuzun kapağını kapatalım ağzını sıkıca ve ters çevirelim vakumlayalım ve 2 gün serin bir ortamda dinlenmeye bırakalım.