Kilis Tava (Altı Patatesli) Tanımı İçin Gereçler
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet taze kırmızı biber
- 1 baş kuru sarımsak
- 1 er tatlı kaşığı tuz kırmızı toz biber karabiber
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 3 adet yeşil biber
Kilis Tava (Altı Patatesli) Tanımı Yapılışı
- Evvel yuvarlak küçük bir tepsimizi alalım patatesi soyup çok incecik dikip tepsiye dizelim ve bir kenara alalım.
- Daha sonra kıymamızı bir yoğurma kabına alalım üzerine baharatları ekleyelim.
- Sonra robottan çektiğimiz taze kırmızı biber ve sarımsaklarıda ekleyip yeterlice en az beş dakika yoğuralım.
- Kesim modül alıp yanımıza aldığımız bir kase suya elimizi batırarak uygunca yayalım ben kıymayı yoğurduğum tepsiyi etin üstüne bastırıyorum ki dağılma yarılma olmasın diye.
- Daha sonra üstünün zerzevatları ile süsleyerek 180 derece fırında pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım afiyet bal olsun dostlarım ????????????.