iltasyazilim
FD Üye
merhaba ben 18 yaşındayım ve 47 kiloyum kilo alamıyorum kilo almam için ne yapmalıyım::: teşekkür ederim
Cevap: kilo alamıyorum
Dinç kilo alımı nasıl olmaktadır?
şişmanlamak vermekten fazla daha zor bir durumdur Başta bu süreç ve dayanma ister şişmanlamak isteyen kişilerin şişmanlamak istemesi yeterli değildir, ayrıca buna inanmaları da gerekir Gerekli tahliller yaptırılıp altta yatan geçerli bir rahatsızlık ve durum değil ise diyetisyen kontrolünde sık takip ve irtibat ile ayda ortalama 2 kilo olacak şekilde hedef koyulabilir
Niyet vücutta gerekli dokuları oluşturmaktır Kilo yağ ve yağsız dokuyu( adale dokusu, karoser suyu ve kemik dokusu ) arttıracak şekilde alınır Amaç daha çok kas dokuyu arttıracak şekilde olmalıdır
Uyarı edilmesi gerekenler;
Günün en önemli öğünü olan kahvaltı kesin yapılmalıdır ve erken saatte yapılması kilo alımında çok önemlidir
kilo almak isteyenler kesinlikle öğün atlamamalıdır Ahenkli gıda ve kaliteli beslenme olmazsa kilo alımı gerçekleşmez
Kas dokusunun artırılması için protein ve karbonhidrat alımına dikkatli olmak gerekir Her öğünde belirli hem karbonhidratlı bir yiyecek keza yağlı hem de proteinli bir gıda koymak gerekmektedir
Kahvaltıda peynir, yumurta, süt gibi protein içeriğine sahip bir beslenme ve ekmek tüketilmesi doğru bir tercih olabilir
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar seçim edilmelidir Bilhassa fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır
Başlıca yemeklerde mideyi ivedi şişirecek sıvılara dikkat edilmelidir Yemekle beraber meşrubat alınmamalıdır Ayran, meyve suyu, asitli içecekler, şalgam suyu ya da çorba gibi besinler yemekte seri doyuma sebep olur Bu gıdaların alımı kısıtlanmalıdır Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır
Baharatlar ve bir takım soslar salçalı yemekler iştah açar Yemekleri pişirirken hipertansiyonu olmayan kişiler rahatlıkla kullanabilirler
Yemeklerde bir takım öğünlerde salata yerine taneli meyve kompostoları tüketilebilir
Tatlılar iştahı azaltmayacak ve miktarı abartmayacak şekilde tüketilmelidir Çok artı tatlı tüketimi ana yemeklerin alımının azalmasına ve iştahın kapanmasına sebeptir Olur Ya yemek yemek sonrası tercih edilebilir Veya yatarken son ara öğünde alınabilir
Yemekleri şen şekilde tüketmelisiniz Mesela sevdiklerinizle beraber yerken iştahınız artabilir
Fazla yoğun alıştırma yapılmamalıdır Bunun yerine yemekten 1 saat öncesi yapılacak 30 dakika hafif tempolu yürüyüş iştahı açar ve kalori alımınızı artırır
Yemekler pişirilirken besin değeri arttırılmalıdır Örneğin makarnalar peynirli, kıymalı olabilir Kek ve pastalar cevizli yapılabilir Çorbalara kıyma, buğday, pirinç, patates, şehriye koyulabilir
Yemeklerin yanında tüketilmesi gereken salatalara, zeytin, ceviz, darı, zeytin yağ, ton balığı, peynir eklenebilir *
Cevap: kilo alamıyorum
Dinç kilo alımı nasıl olmaktadır?
şişmanlamak vermekten fazla daha zor bir durumdur Başta bu süreç ve dayanma ister şişmanlamak isteyen kişilerin şişmanlamak istemesi yeterli değildir, ayrıca buna inanmaları da gerekir Gerekli tahliller yaptırılıp altta yatan geçerli bir rahatsızlık ve durum değil ise diyetisyen kontrolünde sık takip ve irtibat ile ayda ortalama 2 kilo olacak şekilde hedef koyulabilir
Niyet vücutta gerekli dokuları oluşturmaktır Kilo yağ ve yağsız dokuyu( adale dokusu, karoser suyu ve kemik dokusu ) arttıracak şekilde alınır Amaç daha çok kas dokuyu arttıracak şekilde olmalıdır
Uyarı edilmesi gerekenler;
Günün en önemli öğünü olan kahvaltı kesin yapılmalıdır ve erken saatte yapılması kilo alımında çok önemlidir
kilo almak isteyenler kesinlikle öğün atlamamalıdır Ahenkli gıda ve kaliteli beslenme olmazsa kilo alımı gerçekleşmez
Kas dokusunun artırılması için protein ve karbonhidrat alımına dikkatli olmak gerekir Her öğünde belirli hem karbonhidratlı bir yiyecek keza yağlı hem de proteinli bir gıda koymak gerekmektedir
Kahvaltıda peynir, yumurta, süt gibi protein içeriğine sahip bir beslenme ve ekmek tüketilmesi doğru bir tercih olabilir
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar seçim edilmelidir Bilhassa fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır
Başlıca yemeklerde mideyi ivedi şişirecek sıvılara dikkat edilmelidir Yemekle beraber meşrubat alınmamalıdır Ayran, meyve suyu, asitli içecekler, şalgam suyu ya da çorba gibi besinler yemekte seri doyuma sebep olur Bu gıdaların alımı kısıtlanmalıdır Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır
Baharatlar ve bir takım soslar salçalı yemekler iştah açar Yemekleri pişirirken hipertansiyonu olmayan kişiler rahatlıkla kullanabilirler
Yemeklerde bir takım öğünlerde salata yerine taneli meyve kompostoları tüketilebilir
Tatlılar iştahı azaltmayacak ve miktarı abartmayacak şekilde tüketilmelidir Çok artı tatlı tüketimi ana yemeklerin alımının azalmasına ve iştahın kapanmasına sebeptir Olur Ya yemek yemek sonrası tercih edilebilir Veya yatarken son ara öğünde alınabilir
Yemekleri şen şekilde tüketmelisiniz Mesela sevdiklerinizle beraber yerken iştahınız artabilir
Fazla yoğun alıştırma yapılmamalıdır Bunun yerine yemekten 1 saat öncesi yapılacak 30 dakika hafif tempolu yürüyüş iştahı açar ve kalori alımınızı artırır
Yemekler pişirilirken besin değeri arttırılmalıdır Örneğin makarnalar peynirli, kıymalı olabilir Kek ve pastalar cevizli yapılabilir Çorbalara kıyma, buğday, pirinç, patates, şehriye koyulabilir
Yemeklerin yanında tüketilmesi gereken salatalara, zeytin, ceviz, darı, zeytin yağ, ton balığı, peynir eklenebilir *