iltasyazilim
FD Üye
Denediğiniz her yola rağmen hala kilo veremiyorsqanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin
Dinç hayat için yemek yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması gereken değişikler ile uyarı edilmesi gerekenler:
Yüksek kalori içeren hazır besinlerden sakınılmalı
Benzer gruptaki besinlerin düşük kalorili olanları tercih edilmeli
Az ve sık yenmeli, öğün atlanmamalı
Mutlaka kahvaltı yapılmalı, akşamları fazla yemek yenmemeli
Açlığı bastırmak için salatalık, havuç, elma, şeftali gibi düşük kalorili yiyecekler seçim edilmeli
Her gün sebze ve meyve yenmeye çalışılmalı Böylece vücudun gereklilik duyduğu posa dargın olunur
Beta keroten, C ve E vitamini gibi antioksidanları taşıyan yiyeceklerden almaya özen gösterilmeli
Yemekler için minik tabak, salatalar için büyük tabak kullanılmalı
Yemek Yemek küçük lokmalar halinde yenmeli, iyi çiğnenmeli, telaş yemek yenmemeli
Yemek Yemek yerken, TV izleme, gazete, kitap okuma gibi, başka şeylerle meşgul olunmamalı
Yemek Yemek öncesi ve yemekle birlikte su içilmeli Günde 810 kadeh su içmeye itina gösterilmeli
Yemekten sonra dişler fırçalanmalı
Yalnızlık duygusu varsa, bunu yiyerek bastırmaya çalışılmamalı
Etli, kıymalı yemeklere yağ konmamalı
Diyette doymuş yağ ve kolesterol miktarı azaltılmalı Yemeklerde zeytinyağı ve diğer değişken yağların her ikisi de kullanılmalı
Zeytinyağlı sebze yemeklerine eksik yağ konulmalı (1 kilogram sebze için 23 yemek yemek kaşığı zeytinyağı)
Her türlü kızartmadan uzak durulmalı
Kömür ateşinde fazla pişmiş etler ve tütsülenmiş yiyeceklerden kaçınılmalı
Evde tatlı yapmamaya çalışılmalı Çok özlem edilirse tatlandırıcı ile üretilmiş sütlü tatlılar seçim edilmeli Tatlı yerine meyve tüketilmeli
Böreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı Fırında pişirilmiş börekler seçim edilmeli
Özel perhiz yemekleri yapılıp, aileyle birlikte sofraya oturmaktan soyutlanmamalı Sağlıklı pişirilen yemekler tüm aileyle paylaşılmalı
Haftada bir gün, hür gün ilan edilip istenen şeyler yenebilir Ama peşine düşüp takip eden öğünde, salata, yoğurt, sebze, meyve gibi düşük kalorili yiyeceklerle önceki öğün dengelenmeli *
Dinç hayat için yemek yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması gereken değişikler ile uyarı edilmesi gerekenler:
Yüksek kalori içeren hazır besinlerden sakınılmalı
Benzer gruptaki besinlerin düşük kalorili olanları tercih edilmeli
Az ve sık yenmeli, öğün atlanmamalı
Mutlaka kahvaltı yapılmalı, akşamları fazla yemek yenmemeli
Açlığı bastırmak için salatalık, havuç, elma, şeftali gibi düşük kalorili yiyecekler seçim edilmeli
Her gün sebze ve meyve yenmeye çalışılmalı Böylece vücudun gereklilik duyduğu posa dargın olunur
Beta keroten, C ve E vitamini gibi antioksidanları taşıyan yiyeceklerden almaya özen gösterilmeli
Yemekler için minik tabak, salatalar için büyük tabak kullanılmalı
Yemek Yemek küçük lokmalar halinde yenmeli, iyi çiğnenmeli, telaş yemek yenmemeli
Yemek Yemek yerken, TV izleme, gazete, kitap okuma gibi, başka şeylerle meşgul olunmamalı
Yemek Yemek öncesi ve yemekle birlikte su içilmeli Günde 810 kadeh su içmeye itina gösterilmeli
Yemekten sonra dişler fırçalanmalı
Yalnızlık duygusu varsa, bunu yiyerek bastırmaya çalışılmamalı
Etli, kıymalı yemeklere yağ konmamalı
Diyette doymuş yağ ve kolesterol miktarı azaltılmalı Yemeklerde zeytinyağı ve diğer değişken yağların her ikisi de kullanılmalı
Zeytinyağlı sebze yemeklerine eksik yağ konulmalı (1 kilogram sebze için 23 yemek yemek kaşığı zeytinyağı)
Her türlü kızartmadan uzak durulmalı
Kömür ateşinde fazla pişmiş etler ve tütsülenmiş yiyeceklerden kaçınılmalı
Evde tatlı yapmamaya çalışılmalı Çok özlem edilirse tatlandırıcı ile üretilmiş sütlü tatlılar seçim edilmeli Tatlı yerine meyve tüketilmeli
Böreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı Fırında pişirilmiş börekler seçim edilmeli
Özel perhiz yemekleri yapılıp, aileyle birlikte sofraya oturmaktan soyutlanmamalı Sağlıklı pişirilen yemekler tüm aileyle paylaşılmalı
Haftada bir gün, hür gün ilan edilip istenen şeyler yenebilir Ama peşine düşüp takip eden öğünde, salata, yoğurt, sebze, meyve gibi düşük kalorili yiyeceklerle önceki öğün dengelenmeli *