Özellikle kış dönemlerinde kilo belirlemek yerine hatta kilo almanın daha artı görüldüğünü belirtti En azından kilo problemi olan şahısların yoklama aşağı takip edilmeleri ile kışı kilo almadan da geçirebileceklerini söyledi id Gad3002501 YAŞ20 yaşına kadar karoser gelişimi sürüyor ve her ay 300 gram alıyoruz Fakat yaşlandıkça aldığımız her artı kilo yağ olarak alınıyor ve adale grubundan kaybetmeye başlıyoruz Ancak kaslar beden için fazla önemlidir Kişinin kası ne değin fazlaysa, metabolizması böylece süratli çalışır ve kalori yakar 30 yaşından sonradan kilo alma hızı artıyor, dahası menopoz dönemine girilince östrojen hormonu azaldığı için ekstra kilolar alınıyor Bu sebeple yaşlandıkça kasları koruyucu egzersizler yerine getirmek gerekiyor Hem protein ve karmaşık karbonhidratlardan dengelenmiş beslemek gerekiyor Yaşı ilerleyen kişiler genelde, gençken Perhiz yapar ve çok bakımlı kilo verirdim, ama şimdi neden kilo veremiyorum? diye sormalarının sebebi budur 2 KALITIMSAL MİRASBilim insanlarının son yıllarda en çok araştırdıkları konu şişmanlığın sebepleri Yapılan incelemeler ve deneylerin sonucuna tarafından ; cisim ağırlığının yüzde 70'i genlerimizden, yalnızca yüzde 30’u çevre faktörlerinden oluşuyor Şişmanlığa yol açan 100 yakın gen var Her bir genin kimsesiz, şişmanlık üzerine fazla ufak de olsa etkileri olduğu saptama edilmiştir Bu etkiler fazla minik de olsa bir araya geldiklerinde şişmanlığa yol açmaktadır Metabolizmayı yavaşlatan genler, iştahı artıran genler, vücuda şeklini veren genler, yağlanma yapan genler gibi Ailede yakınları şişmanlık sorunu yaşayan çocukların , ayrıca genetik keza de ailenin mutfak ve hayat kültürü sebebiyle kilolu olması çok normaldir Bu sebeple bu çocukların anneleri göre yetiştirilirken, kilo almamaları için, çok itinalı ve sağlıklı beslenmeleri ve aktif hareketli olmaları için yönlendirilmeleri gerekmektedir 3 GERGINLIK ve PSİKOLOJİ Zayıflamak için perhiz yapıyorum, spor da yapıyorum Fakat neden kilo veremiyorum? En çok duyduğumuz şikayetlerden biridir Bilhassa kadınlarda ortaya çıkan bir durumdur Kadınlar uzun süren fazla stresli ve gergin dönemlerinde, stres faktörleri ne değin artar ve stresli günleri ne dek uzun sürerse pek fazla kilo alıyorlar! Bunun sebebi gerginlik esnasında kortizol hormonu salgılaması artıyor ve bu da enerjinin görevini yapmasını engelliyor! Bu stresli günler uzadıkça karoser, yağ depoluyor Bu sebeple, böyle dönemlerde stresle başa çıkma yollar geliştirmeli, kendinize süre ayırmalısınız Kilo alma sürecine giren vücuda derhal dur demelisiniz4 AZ UYUMAK Kilo alma sebeplerinden biri de az uyumayı alışılmışlık haline getirmektir Yapılan araştırmalar, uyku sırasında leptin hormonunun seviyesinin düştüğünü ve bu leptin hormonunun vücutta istek hissini önlediğini ortaya çıkardı Tüm geceyi televizyon ve bilgisayar başında dingin geçirenler ve bu yüzden fazla geç yatıp eksik uyuyan kişilerde şişmanlama ve vücudun yağ bağlaması zaruri oluyor Gece uyku saatlerinde uyuklamak yerine, TV veya bilgisayar başında geçiren kişiler, geç saatlerde doğal olarak çok acıkıyor ve gece yarısı mutfağa gitgide artarak, akşamdan kalan yemekleri ya da tamamen zararlı abur cuburları kontrolsüz olarak yiyor bu da kilo almaya sebep oluyor 5 İLAÇLARNeden kilo veremiyorum ? Sorusunun cevabı bazen kullandığınız ilaçlar da olabilir Bir çok bayan bir takım doğum kontrol ilaçlarının ast etkisiyle kilo veremiyor Doğum denetleme ilaçlarının da açık havada, o kadar çok ilaçta pozitif kilo almaya sebep olabiliyor Çok yaygın kullanılan antidepresanlar, kortizon vücutta yağlanmaya sebep olabiliyor Bu yüzden bilhassa ilaç kullanan kişilerin tedavi sürelerince mutlaka çok hareketli ve etkin olmaları gerekiyor 6 SAĞLIKLI BESLENMEYİ BİLMEMEKGenellikle kilo veremeyen kişilerde en kayda değer problem ya aşırı yemek yemek, ya baştan savma yemek ya da sağlıklı beslenmeyi bilmemektir Bunun da en dürüst yolu bir Beslenme ve Perhiz Uzmanına başvurarak bu konuda eğitim almaktır7 HAREKETSİZLİKKilo verememenin en kayda değer sebeplerinden birisidir Hatta kışın havanın erken kararması, soğuk olması nedeni ile bir eve kapanma durumu olmaktadır Bu dönemde de ayrıca kilo verilmesi durur hem de kilo alınır Bu sebeple ancak kışın alınan kilolar panikle bahar gelince kilolar verilmeye çalışılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.