Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimler Kurban Kesmekle Yükümlüdür?

Kimler Kurban Kesmekle Yükümlüdür?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kurban Kesmek dinimizin emirlerinden biridirKurban kesmek kimlere vaciptir kimler kurban kesmekle yükümlüdür bu konu hakkında yazımızda kısa bilgiler bulabilirsiniz

ALT :wwwlarcomupluploadskurbankesmekkimlerevaciptir52716kurbankesmekkimlerevaciptir52716ALT

Mukim olan, zeki, büluğa ermiş, özgür ve Müslüman erkeğin ve kadının, gereksinim eşyasından pozitif nisap miktarı malı veya parası varsa, Kurban bayramı için gaye ederek, kesin günlerde, kurban kesmeleri vaciptirKarı kocadan hangisi zengin ise kurbanı o keser, ikisi varlıklı ise ikisi de keser, Fakir, kurban kesmek zorunda değildir lakin keserse çok büyük sevabı vardır

Kurban kesmek için müslüman olmak akıllı elde etmek serbest almak buluğ çağı çağına gelmiş almak nisap miktarı mala sahip olmaktır8018 gr altın nisap miktarıdırBu nisap miktarı altına sahip olan bir birey Kurban Kesmekle yükümlüdürKurban Allahın verdiği nimetlere karşısında bir şükürdür

*

Similar threads

Kurban Kesmek dinimizin emirlerinden biridirKurban kesmek kimlere vaciptir kimler kurban kesmekle yukumludur bu konu hakkında yazımızda kısa bilgiler bulabilirsiniz Mukim olan, akıllı, buluğa ermiş, hur ve Musluman erkeğin ve kadının, ihtiyac eşyasından fazla nisap miktarı malı veya parası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
528
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? Kurban hususunda bilmediğimiz çok şey olduğunu öğrendim bugün ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimÖrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin tatmin edici olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugün öğrendim ama Kurban erkeğe vacip olduğu gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? Kurban hususunda bilmediğimiz çok şey olduğunu öğrendim bugün ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimÖrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin tatmin edici olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugün öğrendim oysa Kurban erkeğe vacip olduğu gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
218
Kimler kurban kesebilir? Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Kurban kesmek, akıllı, buluğ çağına ermiş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve konuk olmayan Müslümanın yerine getireceği finansal bir ibadettir Temel ihtiyaçlarından ve borcundan diğer 20 miskal (8018 gr) altın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? imageskurbankesmekkimlerevaciptir5ae008e1d9476 Kurban hususunda bilmediğimiz cok şey olduğunu oğrendim bugun ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimOrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin yeterli olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
858,523Konular
981,269Mesajlar
31,118Kullanıcılar
humeyracskSon üye
Üst Alt