Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimyasal Silahlar ve ilk yardım

Kimyasal Silahlar ve ilk yardım
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kimyasal savaş ajanları, öldürmek, zarar vermek, insanları etkisiz ülkü getirmek, bitkisel ve hayvansal gıda kaynaklarını, gıda stoklarını kontamine etmek ve imha etmek, ekonomik önemi olan hedefleri işlemez hale getirmek, kaosa ve paniğe sebep olmak amacıyla spesifik hedeflere aleyhinde kullanılan, yüksek toksisite potansiyeline sahip dağıtılmış yapılarda kimyasal maddelerdir

Kimyasal ajanlar, hedef üstüne içinde bir ya da daha pozitif kimyasal ajan dağıtabilen bir taşıyıcıdağıtımcı sistem içeren kimyasal silahlarla gönderilir Kimyasal savaş ajanları, bir ya da birkaçının kombinasyonu halinde ve katı, değişken veya aerosol şeklinde; helikopter veya uçaklarla taşınan sprey tanklarıyla; püskürtücü aletlerle; top, roket ya da çok namlulu roket sistemleri; füze, mayın, el bombası ya da uçak bombaları ile püskürtülür ya da fırlatılıp dağıtılırlar

Kimyasal savaş ajanlarının savaşta ya da terör amaçlı tercih edilme sebepleri üretim maliyet ve teknolojilerinin düşük olmaları, etki ve toksisitelerinin yüksek olmaları, çok yüksek hasarhasar kapasiteleri nedeniyle yüksek oranda kayıplara sebep olmaları ve fazla korkutucu olmalarıdır Kimyasal tehlike sadece kimyasal savaş ve silahları sebebiyle mevcut değildir Endüstriyel kazalar ve savaşlar ya da terörist saldırılarda kullanılıp çevreye dağılan toksik ajanlarla da benzer tehlike söz konusudur

NEDENLER

Kimyasal savaş ajanları, toksik tesir özelliklerine kadar aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilir:

1 Sinir ajanları (Sarin, Soman, Tabun, VX): Sinir sistemi aracılığıyla kasları felce uğratarak solunum ve dolaşımı sistemlerini durdur Öldürücü etkilidirler

2 Vezikan ajanlarYakıcı gazlar (Hardal GazıKükürtsü hardal, Levisit, Fosgen Oksim): Doku hasarı yaparlar Gözler, deri ve solunum yolu dokusu birincil etkilenen bölgesidir DNA hasarına niçin olurlar

3 Boğucu gazlarAkciğer irritanları (Fosgen, Difosgen, Klor, Kloropikrin): Öldürücü etkilidirler Solunum sistemini ağır şekilde tahrip edip, akciğer hasarına niçin olarak gaz transferini bozarlar Vefat boğulma sonucu olur

4 Kan zehirleri (Siyanür, Siyanojen Klorür): Gözenekli Olan solunumunu bozarak kandaki oksijenin dokular kadar alınmasını engeller Öldürücü etkin ajanlardır

5 Kapasite bozucu gazlar (LSD, BZ): Santral asap sistemini etkileyip uyarı veya buhran yoluyla tutum bozukluğuna niçin olurlar

6 Şamata bastırıcı ajanlar (CN, CS, SR, DM ): İrritan gaz veya aerosol biçiminde kullanılıp göz, deri ve akciğerlerde irritasyon yaparak göz yaşartır ya da ağır bulantı ve kusmalara sebep olurlar

7 Bitki öldürücü ajanlar (Pikloram, Kakodilik asit) : Besin olanaklarını bozarak etki ederek zayiat verdirirler

*

858,505Konular
982,979Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt